Oude Kerk Bennekom
Simcha (Vreugde)

De organisatie van de tentoonstellingen is in handen van de expositie-commissie van de Oude of St. Alexanderkerk. Deze commissie is ingesteld door de Hervormde gemeente van Bennekom.

De kunst die getoond wordt dient raakvlakken te hebben met kerk, geloof en samenleving waarbij zij tot inspiratie en bezinning leidt. Integratie in de eredienst, het opzetten van nevenactiviteiten als lezingen en workshops behoren ook tot de taak van de commissie.

In feite staat deze commissie in de aloude traditie van het samengaan van kerk en kunst.

Het werk van de commissie wordt ook mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers, die het o.a. mogelijk maken dat de kerk op meerdere tijden van de week open is.

Zo kan de kerk een gastvrij middelpunt zijn in de Bennekomse samenleving waarbij bezoekers kunnen genieten van kunst in de kerk.